כמעט כל בעל עסק מחזיק כיום אתר אינטרנט תדמיתי או מסחרי. זוהי חובה עסקית ממדרגה ראשונה. בעוד ישנה הבנה חלקית בכל הנוגע לנושא עיצוב האתר או שימוש במערכת הניהול שלו, הרי שבנושא חשוב של אחסון אתר אינטרנט אין בד"כ שום מושג והשפה המדוברת היא סינית עבור רוב המשתמשים.
אז בואו נעשה מעט סדר בבלאגן ונסביר לכם על האפשרויות הקיימות עבורכם בענף אחסון אתרים בישראל כיום.
אחסון בשרת שיתופי
אחסון זה הוא הנפוץ מכולם וקיים מאז ומתמיד. מדובר על שיטה בה מאחסנים על גבי שרת אחד מאות אתרי אינטרנט שונים שנהנים ממשאבי המערכת של אותו השרת (מעבד, זכרון, דיסק קשיח וכו') יחדיו, כל אחד על פי הצורך הנקודתי שלו בכל רגע נתון.
במרבית המקרים מדובר על חבילות אחסון שמשכירים מראש לשנה אחת עם שטח אחסון מוגדר ונפח תעבורה שניתן לעשות בו שימוש.
היתרון של שרת שיתופי הוא העובדה שמדובר באופציה הזולה ביותר אך החסרונות די רבים. האחסון המשותף מזמין בעיות אבטחה ופריצות קלות מאתר אחד לשני על אותו השרת, השימוש המשותף באותם משאבי מערכת גורם לעתים לעומסים על כל האתרים כאשר אתר גדול המאוחסן בשרת זקוק למשאבים רבים ברגע נתון וגם החבילות לרוב אינן ניתנות לשינוי אלא לקפיצה לחבילה הבאה במידת הצורך וגם זה לא באותו הרגע אלא לאחר יום או יומיים ותשלום נוסף.
אחסון בשרת ייעודי
שיטה זו היא הפחות נפוצה והיא מיועדת בעיקר לארגונים או אתרים גדולים אשר זקוקים למשאבים רבים של השרת וגם לשטח אחסון ונפח תעבורה גבוהים במיוחד. שרת זה מאובטח ברמה הטובה ביותר אך הוא יקר מאוד ודורש תחזוקה שוטפת שלכם או מישהו מטעמכם, וגם כאן מדובר על עוד כספים והשקעה שלכם בעניין.
אחסון בשרת וירטואלי (VPS)
שרתים וירטואלים נחשבים לפופולאריים ביותר כיום והם למעשה שרתים המשלבים בעיקר את היתרונות של שני הסוגים הקודמים שציינו זה עתה. מהשרת השיתופי נלקח הרעיון לאחסון משותף של אתרים רבים על אותו השרת אך על גבי שרת וירטואלי (VPS) ישנה הפרדה בין אתר לאתר כך שמבחינה של אבטחה הבעיה מטופלת. מהשרת הייעודי נלקח הרעיון שמשאבי המערכת המוקצים לאתר המאוחסן בשרת וירטואלי אינם מוגבלים מבחינה טכנית והם גמישים ומשתנים על פי הצרכים שלו. כלומר ישנה חבילת בסיס ובמידת הצורך נעשות התאמות מהירות און ליין לנפחי תעבורה שגדלים מעת לעת או לכמות גולשים גדולה באתר.
מבחינת עלויות מדובר על מחיר קרוב מאוד לזה של שרת שיתופי כאשר מקבלים הרבה יותר בכיוון של שרת ייעודי. בדרך זו הרווח שלכם כפול וזה סוג השרת המומלץ כיום למרבית בעלי האתרים החדשים.